Architects and Planners

Die Welle Köln

 

Info

Die Welle Köln

Die Welle Köln

Stedelijk wonen in het park

De locatie bevind zich op 15 minuten van het Centrum van Keulen, maar ook de groene gordel is binnen 15 minuten te bereiken. Het ontwerp is een interpretatie van juist deze verbindingen: een stedelijke poort naar een prachtig landschap.

Het gebied is zowel stedenbouwkundig, maar ook qua functies uitermate onuitgesproken en heterogeen. In het ontwerp is er daarom voor gekozen om het nieuwe kwartier in zijn identiteit aan te laten sluiten op de bestaande groenstructuren. Uniek wonen aan een divers park midden in de stad – verbonden met de natuur en toch stedelijk.

Het plan heeft een duidelijke stedenbouwkundige opzet, een samenspel van een middelgrote, geparceleerde korrels variërend van 4 tot 8 verdiepingen. Het randblok heeft een geluidswerende functie, waardoor een geluidsluw binnengebied ontstaat met een hoge woonkwaliteit. De verschillende bebouwingshoogtse refereren aan de menselijke schaal en definieren de ruimten van het kwartier.

Vloeiende, halfopen ruimtes dragen zorg voor de heldere stedenbouwkundige definitie, de bovenste verdiepingen geven accenten, en zorgen voor transparantie en ruimtelijke werking. De wissel tussen open- gesloten genereert zichtlijnen diep in het kwartier en genereert een coulisse werking van de woonbebouwing.

Verschillende, zorgvuldig ontworpen binnenruimten verlenen een bijzondere atmosfeer en identiteit. Iedere ruimte is uniek maar onderdeel van het geheel.

Het project bestaat uit 75.000 m2 wonen met een ondergrondse parkeergarage voor 150 auto’s en 6250 m2 commerciële functies.

opdrachtgever:

DWK, Die Welle Köln

programma:

Woningbouw

architect:

Frits van Dongen, Patrick Koschuch

projectteam:

F. Visco, H.Gladys, C. de Heer

datum opdracht:

2014

Subscribe to our mailing list

Subscribe voor onze mailing lijst

*indicates requiredinvullen vereist
×