Architects and Planners

Londenhaven, Purmerend

 

Info

Londenhaven, Purmerend

Londenhaven, Purmerend

Het stadshof Londenhaven is onderdeel van een grotere ontwikkeling in Purmerend genaamd Europakwartier. Dit kwartier is opgebouwd uit een stedelijk patroon van straten met tien duidelijk herkenbare bouwblokken, de stadshoven. Ieder stadshof heeft een binnenterrein met een eigen karakter, wat bij de andere hoven in dit gebied voornamelijk wordt ingevuld met parkeren.

Het stadshof Londenhaven is de primus inter pares onder de hoven in het nieuwe kwadrant. Door een radicale oplossing voor het parkeren, de meeste auto’s parkeren in een garage onder het appartementenblok die buitenom wordt ontsloten, is het daadwerkelijk mogelijk geworden het binnenterrein de kwaliteiten van een groen stadshof te geven. Er is daarmee een krachtig planconcept ontwikkeld waarmee de kansen van het bijzondere stadshof als stedenbouwkundige typologie in alle opzichten worden benut.

Londenhaven is een karakteristiek s¬¬¬tadshof, met een stevige buitenkant en een charmant, groen binnenhof. Aan de straatzijde is het veelzijdige woonprogramma goed leesbaar: eengezinswoningen, een zorggebouw en een langwerpig appartementengebouw. Het appartementengebouw met het opvallende hoogteaccent fungeert als ‘landmark’ bij de binnenkomst van Purmerend.

opdrachtgever:

Bouwcompagnie, Hoorn

programma:

98 Appartmenten, 38 grondgebonden eengezinswoningen, 26 zorgwoningen, 145 parkeerplaatsen

architect:

Frits van Dongen

projectteam:

J.W. Baijense, H. Vermeer,

R. van der Kroft, R. Lambrechts, J. Kreijne, R. Bos, R. Duarte

Prijsvraag team:

. Thijssen, N. Thomas, N. Kozyra

constructeur:

Pieters Bouwtechniek, Amsterdam

datum opdracht:

januari 2010

bouwjaar:

2011

bruto oppervlakte:

22.000 m² (Eengezinswoningen

inhoud:

66.000 m³

Subscribe to our mailing list

Subscribe voor onze mailing lijst

*indicates requiredinvullen vereist
×